2012. szeptember 20., csütörtök

A vásárlás

Nem sokat szeretnék ezen időzni, ehhez nem kell túl sok dolog. Egy nekünk tetsző keresőbe beírjuk hogy "raspberry pi vásárlás", és valószínűleg megtaláljuk amit keresünk. Általában az RS, a Farnell, vagy valamilyen aukciós, apróhirdetős oldal fog előkerülni, ahol meg tudjuk vásárolni.



Az RS és a Farnell a két hivatalos csatorna, itt biztosan azt kapjuk, amiért fizetünk, nem lesz használt, nyüstölt, ki sincs bontva. :) Viszont itt általában 3-4 hetet kell várni, amíg a kezünkbe foghatjuk, persze ez változhat, jelenleg kell ennyit. A vásárláshoz interneten kell fizetnünk, ennek lehetősége ha nem biztosított, máshogyan kell megoldaunk.  Itt megjegyezném, hogy ha így akarunk vásárolni, megpróbálhatjuk az Farnell disztribútorát, az FDH kft.-t is, őnáluk  készpénzben is lehet fizetni, és személyes átvételnél (budapest) nincs a postaköltség és az izgatott "vajon súlyzókészlet alatt volt-e a kütyü a postán mielőtt megkaptam" tépelődés sem. Telefonon érdemes megkérdezni, van hogy van pár darabjuk, olyankor várni sem kell.

Ha nem így szeretnénk megvenni, akkor marad a másik módszer, ugyanis sokan jártak úgy, hogy a hype hatására rendeltek, kivárták, rövid avatóünnepség, aztán hirtelen döbbenet. Nem azt kapták, amire számítottak, túl lassú, túl kicsi, túl keveset tud, vindóz nem megy, böngészni se tud rajta rendesen (pedig lehet), nem tudja az ezeréves tévéhez csatlakoztatni, ilyen problémák. Ők egy ideig még próbálkoztak vele, aztán inkább felrakták valami apróhirdetős, aukciós oldalra, és megpróbálják gyorsan eladni, amíg még pénzt látnak belőle. Tőlük is megvehetjük, itt azért figyeljünk oda hogy mit veszünk, ne feledjük hogy ez egy csupasz áramköri lap, kiálló alkatrészekkel, amik nem szeretik ha feszegetik/hajtogatják/dobálják őket. Viszont az így vásároltakhoz gyakran van olyan kiegészítő, amit amúgy is vennénk, ezért amolyan "csomagban" tudunk venni. Memóriakártya, vezetékek, doboz, hűtőborda, ilyesmik, lehetséges bármi, attól függően hogy az eladó mikor szállt ki és meddig jutott, és persze hogy mi volt a végcél.

Bármelyiket is válasszuk, ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem, de ezt már a következőkben fejtegetném.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése